چرا دلار افزایشی شد؟

قیمت #دلار که روز پنج‌شنبه ۳۶۰ تومان از ارزش خود را از دست داده و به انتهای کانال ۱۱ هزار تومانی وارد شده بود، روز شنبه توانست در مقطعی حتی به بالای محدوده ۱۲ هزار و ۲۵۰تومانی سرک بکشد.

به گزارش بنکر، برای تغییر روند بازار و قدرت نمایی افزایشی‌ها سه دلیل عمده عنوان شده است.  گروهی باور داشتند، پس از برخورد دلار به کف ۱۱هزار و ۸۰۰ تومانی در ساعات انتهایی روز پنج‌شنبه، میزان خریدها در معاملات پشت‌خطی افزایش یافت و همین موضوع موجب شد که قیمت در ابتدای روز شنبه بالای مرز ۱۲هزار تومانی معاملات خود را آغاز کند. در واقع، دلیل اول رشد، انتظار شماری از معامله‌گران بود که تصور می‌کردند، محدوده ۱۱ هزار و ۸۰۰ تا ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومانی کف قیمت دلار است و می‌توانند با خرید کسب سود کنند.

عامل دومی که در رشد قیمتی #شاخص ارزی اثر داشت، روند نرخ حواله درهم بود که از همان ابتدای روز رویه افزایشی از خود نشان داد و با خروج از کانال ۳ هزار و ۲۰۰ تومانی به کانال ۳ هزار و ۳۰۰ تومانی وارد شد. حدود ساعت ۳ بعدازظهر قیمت درهم ۳ هزار و ۳۵۰ تومان بود.  نرخ حواله درهم یکی از مهم‌ترین متغیرهایی است که به‌طور سنتی در بازار ارز داخلی به دقت رصد می‌شود و در تعیین موقعیت فروش یا خرید معامله‌گران بازار داخلی اثر دارد.

سومین عاملی که از سوی فعالان به‌عنوان عامل محرک در رشد #دلار معرفی می‌شد، نوع استراتژی معامله‌گران فنی #بازار بود. به گفته فعالان، روز شنبه برخی تحلیلگران فنی در کانال‌های خود به معامله‌گران پیشنهاد می‌دادند که تاکتیک خود را به «خرید به فروش» تغییر دهند. این به معنای آن است که معامله‌گران اقدام به خرید کنند و هر زمان به سقفی خورد، وارد فاز #فروش شوند. این تاکتیک می‌تواند چند‌بار در طول روز تکرار شود، ولی هدف اول بازیگران #خرید است و هدف بعدی فروش.

logo-samandehi