مانع بزرگ سیاست های پولی فدرال رزرو

تازه ترین تحلیل کیتکو نیوز نشان می دهد که بحران بدهی چین می تواند به مانع بزرگی برای افزایش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا تبدیل شود.

به گزارش بانکداران ۲۴ ،به نقل از پایگاه اینترنتی کیتکو نیوز، در سپتامبر ۲۰۱۵ میلادی فدرال رزرو آمریکا اعلام کرد که خطرات ناشی از اقتصاد چین دلیل اصلی برای به تاخیر انداختن نخستین افزایش نرخ بهره در ده سال گذشته بوده است.
تحلیلگران اقتصادی معتقدند که بحران بدهی های چین می تواند طی سال های آینده به یک پارامتر و عامل مهم در تعیین سیاست های پولی فدرال رزرو تبدیل شود.
این گزارش افزود، دو سال قبل شاخص سهام در بازارهای مالی چین به شدت سقوط کرد و کاهش ارزش یوان و افت ذخایر ارزی چین نیز موجب شد تا فدرال رزرو افزایش نرخ بهره خود را به تاخیر بیندازد. ولی فدرال رزرو آمریکا طی شش ماه گذشته ۳ بار نرخ بهره را افزایش داده است.
بار دیگر نگرانی های مربوط به بحران بدهی شرکت های دولتی چین موجب شده است تا فدرال رزرو آمریکا نسبت به تبعات افزایش بیشتر نرخ بهره نگران شود. البته مقام های فدرال رزرو تاکنون به طور علنی نگرانی خود را نسبت به تبعات منفی بحران بدهی های چین بر سیاست های پولی آمریکا اعلام نکرده اند. برخی تحلیلگران بر این باورند که احتمال تکرار اتفاقات سپتامبر ۲۰۱۵ میلادی وجود دارد و ممکن است فدرال رزرو تدابیر احتیاط آمیزی را برای مقابله با تبعات منفی بحران بدهی چین اتخاذ نماید.
یواخیم فلس تحلیلگر ارشد اقتصادی موسسه سرمایه گذاری پیمکو تاکید کرد: همان طور که قبلا گفتم، سیاست های پولی آمریکا در واشنگتن تعیین نمی شود بلکه در چین مشخص می شود. چین تاثیر مهمی بر سیاست های پولی در سراسر جهان دارد. انتظار من این است که با تشدید بحران بدهی چین طی ماه های آینده، بازارهای مالی بین المللی و سیاست های پولی بانک های مرکزی جهان تحت تاثیر قرار بگیرد.
به نوشته طلا، اوراق قرضه دلاری چین تقریبا یک سوم کل اوراق قرضه دلاری کشورهای نوظهور را تشکیل می دهد. بر اساس آمارهای بانک تسویه حساب بین المللی، یک پنجم اوراق قرضه دلاری چین طی یک سال آینده سررسید می شود . بیش از نیمی از این اوراق نیز تا ۵ سال آینده سررسید خواهد شد.
اگر فدرال رزرو تصمیم بگیرد تا نرخ بهره خود را همچنان در ماه های آینده افزایش دهد، این مساله فشار زیادی را بر اوراق قرضه چین نیز وارد خواهد کرد.

logo-samandehi