افزایش فروش ارز از سوی شرکت های تجاری یکی از مهم ترین علل افت درهم و به تبع آن کاهش دلار بود، شرکتهای تجاری در انتهای سال برای پرداخت تعهدات ریالی خود اقدام به فروش ارز میکنند. البته عرضه بازارساز نیز تاثیر زیادی داشت.
روند کلی دلار در اسفند ماه ۹۵ نزولی بوده و از ۳۸۲۰ به ۳۷۶۰ تومان رسید، به طوریکه کم ترین قیمت دلار ۳۷۴۰۰ و بیشترین آن ۳۸۲۰ بود.
در ابتدای این ماه افت نرخ حواله درهم به محدوده هزار و ۳۰ تومان، کاهش تحرکات دلالان بازار و عرضه کافی بازارساز سه عامل اثرگذار کاهشی بودند.
در ادامه، افزایش نرخ حواله درهم مانع از کاهش بیشتر قیمت دلار شد، با افزایش نرخ حواله درهم، خرید دلار معاملهگران داخلی بالا رفت و این شاخص ارزی با ۵ تومان افزایش به قیمت ۳ هزار و ۷۸۰ تومان رسید.
در نیمه اسفند ماه پایین آمدن نرخ حواله درهم و افزایش فروش ارز در بازار داخلی از جمله عواملی بودند که زمینه ساز افت قیمت شدند.
در شانزدهم، شاخص بازار ارز ۱۱ تومان از ارزش خود را از دست داد و با پایین رفتن از محدوده ۳ هزار و ۷۶۰ تومان به قیمت ۳ هزار و ۷۵۹ تومان رسید. افت نرخ حواله درهم یکی از مهمترین متغیرهای اثرگذار در افت دلار بود.
افزایش فروش ارز از سوی شرکت های تجاری یکی از مهم ترین علل افت درهم و به تبع آن کاهش دلار بود، شرکتهای تجاری در انتهای سال برای پرداخت تعهدات ریالی خود اقدام به فروش ارز میکنند. البته عرضه بازارساز نیز تاثیر زیادی داشت.
دلار که در روز چهارشنبه، هجدهم اسفندماه زیر سطح ۳ هزار و ۷۵۰ تومان قرار داشت، روز پنج شنبه با ۴۲ تومان افزایش به قیمت ۳ هزار و ۷۶۲ تومان رسید تا یک بار دیگر به بالای مرز روانی بازگردد.
تصور برخی معاملهگران مبنی بر رسیدن قیمت به کف، افزایش نرخ حواله درهم، ورود معامله گران سکه به معاملات ارزی(برای افزایش قیمت دلار و به تبع آن سکه) و در نهایت خریدهای خالی فروشان ارزی برای جلوگیری از افزایش ضرر خود ۴ عامل عمدهای بودند که قیمت را با یک رکورد افزایشی مواجه کردند.
در آخرین روز معاملات(چهارشنبه ۲۵ اسفند) تسویه های سال انجام میشد و عده ای از آتی بازان سعی داشتند قیمت دلار را تا جایی که ممکن است بالاتر ببرند که بخشی از این افزایش قیمت به انتظارات معاملهگران مربوط است که معتقد بودند دلار در تعطیلات عید با افزایش قیمت مواجه خواهد شد. تحرکات بازیگران فردایی و امروزی موجب شد قیمت دلار در معاملات آتی حتی به نرخ ۳ هزار و ۸۰۰ تومان برسد. با این حال، در بازار نقدی قیمت تا ساعت ۳ بعدازظهر به این مرز نرسید. به گفته فعالان، در کنار تحرکات معاملهگران غیررسمی، افزایش نرخ حواله درهم و کاهش حجم ارز نقدی موجود در بازار دیگر عواملی بودند که در رشد قیمت اثرگذار شدند.