اولین عاملی که از نگاه معاملهگران دیروز زمینهساز افت قیمتی #دلار شد، کمبود #تقاضا در #بازار بود.
به گزارش بنکر، به گفته فعالان، در ساعات ابتدایی روز یکشنبه کمتر معاملهگری تمایل به #خرید #ارز داشت و قدرت در دست فروشندگان بازار بود. یکی از عوامل مهمی که انتظارات کاهشی را در بازار فعالتر کرده بود، نزول نرخ حواله درهم به زیر سطح مهم ۳هزار و ۷۰۰ تومانی بود. هم زمان در بازار داخلی، برخی معاملهگران عنوان میکردند کفه ترازوی تحلیلها در روزهای اخیر بیشتر به سوی اخباری بوده است که نشان از کاهش تنشها در آینده میداد. همین عامل نیز موجب شده بود که تقاضای احتیاطی تا حد زیادی کاهش پیدا کند.
در این میان آنچه افت قیمتی دلار را در اواخر روز شدت بخشید، اظهارات #وزیر #امور #خارجه #آمریکا بود که عنوان کرد آمریکا بدون پیش شرط، حاضر به گفتوگو با ایران است. این اظهارات از آن جهت در میان معاملهگران برجسته شد که پیشتر این مقام مسوول بارها عنوان کرده بود که آمریکا ۱۲ پیششرط برای مذاکره با #ایران دارد. در کنار این از آنجا که این اظهارات پیش از #سفر #نخستوزیر #ژاپن به ایران مطرح شد، معاملهگران آن را بیشتر جدی گرفتند. به گفته فعالان، در حال حاضر معاملهگران با یک سوال مهم مواجه هستند، اگر قیمت دلار زیر سطح ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومانی تثبیت شود، آیا به زیر کانال ۱۳ هزار تومانی خواهد رفت و کف بعدی دلار محدوده ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومانی خواهد بود؟ آنچه مسلم است بازار در ساعات انتهایی روز یکشنبه و بهخصوص پس از ساعت ۱۵:۳۰ نوسانات کاهشی زیادی را تجربه کرد و حتی عنوان شد که حدود ساعت ۵ عصر روی عدد ۱۳ هزار و ۹۰ تومان در معاملات فردایی مبادله میشد.
آنچه مسلم است دیروز بازار تحت فشار کاهشیها قرار داشت و فروشندهها به اندازهای در بازار قدرت را به دست گرفته بودند که نقاط حمایتی هدف قرار گرفته شد. در این شرایط اگر قیمت دلار به زیر مرز ۱۳ هزار تومانی برود، احتمال نزول قیمتی در درجه اول تا نقطه ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومانی مطرح است و پس از آن نقطه حمایتی بعد عدد ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومانی خواهد بود.