سیاست ارزی بانک مرکزی عامل تقویت بازار سرمایه

علی اسکینی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار ایبِنا گفت: شاخص کل بورس کار خود را از ابتدای سال جاری با یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد شروع کرده است. شاخص کل آرام آرام افزایش یافت و تا کانال یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد اوج گرفت، اما مجددا شاخص کل بورس روند ریزشی را در پیش گرفت و تا آبان ماه تا کانال یک میلیون و ۲۲۰ هزار واحدی ریزش کرد. اما شاخص کل بورس با اعلام بسته ۱۰ بندی شروع به رشد کرد و در پایان سال شاخص کل بورس به کانال یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحدی قرار گرفت.


اسکینی تصریح کرد: بازار‌های موازی بازار سرمایه از ابتدای سال جاری رشد زیادی را تجربه کرده اند، اما شاخص کل بازار سرمایه رشدی نداشت و این بازار عقب افتاده است.

وی افزود: این در حالی است که عمده شرکت‌های بورسی صادرات محور هستند و قیمت فروش این شرکت‌ها به دلار حواله مرکز مبادله ارز و طلا متصل است.


این کارشناس بازار سهام ابراز داشت: با سیاست‌های بانک مرکزی قیمت دلار حواله شرکت‌های بورسی با دلار آزاد تطبیق داده شده است، اما زمان لازم است تا هزینه‌ها و درآمد‌های شرکت‌های صادرات محور در صورت‌های مالی منطبق شوند. در این زمان رشد سود آوری شرکت‌های بورسی بیشتر نمایان خواهد شد.


این تحلیل‌گر بازار‌های مالی ابراز داشت: بازار ارز به سمت تثبیت پیش می‌رود و تثبیت نرخ ارز کمک بزرگی به رشد شرکت‌های بورسی خواهد کرد.


اسکینی در پایان تاکید کرد: دولت و حاکمیت لازم است تا پالس‌های مثبت به بازار سهام دهند، مانند کاهش قیمت خوراک پتروشیمی‌ها، همچنین کاهش مالیات شرکت‌های بورسی و …. با همراهی دولت در بهبود اوضاع بازار سرمایه مسلما شاهد رشد تولید و سود‌آوری و تقویت بازار سهام خواهیم بود.

logo-samandehi