به گزارش بنکر، علی ربیعی در حالی روز گذشته درخصوص پایین آمدن قیمت ارز سخن گفت که قیمت دلار آمریکا در بازار آزاد ایران از روز دوشنبه پس از حدود یک ماه افزایش روند کاهشی خود را آغاز کرد و روز گذشته به حدود ۲۱ هزارتومان نیز رسید.
در همین ارتباط سخنگوی دولت روز گذشته در یک نشست خبری درباره علل افزایش قیمت ارز اظهار کرد: متاسفانه یکی از علل افزایش قیمت ارز علاوهبر فشار و تحریم اقتصادی یا عوامل اقتصادی، کار روانی برای ایجاد انتظار افزایش قیمت ارز بوده و انتظار بالا رفتن قیمت ارز موجب بالا رفتن فشار در این زمینه شد. عدهای در فضای مجازی و بیرون از مرزها بهویژه از نیمهشب به بعد عددسازیهای خود را آغاز کردند. به گزارش «ایرنا» سخنگوی دولت با بیان اینکه یکی از علل تداوم پایین آمدن قیمت ارز هم، عدم توجه هممیهنان به کارهای سودجویانه برخی سودجویان است، خاطرنشان کرد: با توجه به فروش نفت و برگشت ارز حاصل از صادرات، درآمد ارزی بهتر از این خواهد بود و از این بعد شاهد قیمت واقعی ارز خواهیم بود. کما اینکه رئیسجمهوری و رئیس بانک مرکزی در دو هفته اخیر صریحا گفتند این افزایش قیمت ارز، مصنوعی و ناپایدار است.
وی با تاکید بر نقش عوامل روانی در افزایش نرخ ارز یادآور شد: اقدام رسانههایی که بر طبل التهاب ارز میکوبیدند، باعث شد برخی پولهای سرگردان و حتی پولهای خرد مردم هم به این سمت برود و امیدوارم این کاهش قیمت ارز تداوم داشته باشد. وی اضافه کرد: در صحنه خارجی هم تحرکات دیپلماتیک برای کاهش قیمت ارز را شاهد هستیم که با کاهش محدودیتهای کرونایی، صادرات ما رشد بیشتر خواهد داشت. به گزارش «ایسنا» ربیعی تاکید کرد: از طرف عرضه با پایان یافتن رفع تعهد ارزی صادرکنندگان، عرضه آنها در بازار نیما رو به افزایش است. البته دیگران هم وقتی دیدند که نرخ در حال کاهش است شتاب خود به سوی عرضه را افزایش میدهند، این در حالی است که در طرف تقاضا هم ما کنترلهایی انجام دادیم.