اعلام دلایل تضعیف ارزش دلار

وزارت اقتصاد با ارایه تحلیل وضعیت شاخص‌های مالی جهان و ایران در اردیبهشت امسال اعلام کرد: میانگین نرخ برابری دلار آمریکا در برابر یورو تضعیف و در برابر ین ژاپن و یوان چین تقویت شد.

به گزارش بانکداران ۲۴ ،دفتر تحقیقات و سیاست های پولی و بازرگانی معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد در گزارشی با عنوان “نگاهی به روند گزیده شاخص‌های مالی جهان و ایران در اردیبهشت ۱۳۹۶” اعلام کرد: در اردیبهشت ماه ۱۳۹۶، میانگین قیمت‌ هر بشکه سبد نفتی اوپک در مقایسه با فروردین کاهش یافت. طی این دوره متوسط ارزش دلار آمریکا در برابر یورو تضعیف و در برابر ین ژاپن و یوان چین تقویت شد.
بر پایه این گزارش، میانگین قیمت جهانی هر اونس طلا نسبت به فروردین کاهش یافت. در اردیبهشت ۱۳۹۶ اغلب شاخص‌های بازارهای بورس آسیایی در انتهای اردیبهشت نسبت به ابتدای آن، با کاهش مواجه شدند. شاخص های بورس آمریکا و اروپا (به جز شاخص فوتسی انگلیس) در انتهای اردیبهشت ۱۳۹۶ نسبت به ابتدای آن افزایش یافتند و شاخص داوجونز جهانی با کاهش مواجه شد. بورس اوراق بهادار کشور با کاهش شاخص قیمت و افزایش ارزش و حجم معاملات مواجه بود.

نفت‌خام
در اردیبهشت ماه ۱۳۹۶، میانگین قیمت هر بشکه سبد نفتی اوپک به ۴۸.۷ دلار رسید که نسبت به فروردین حدود ۴.۳ درصد کاهش نشان می‌دهد. قیمت هر بشکه سبد نفتی اوپک در نیمه اول اردیبهشت روندی نوسانی و نزولی را طی کرد و سپس روندی صعودی به خود گرفت. افزایش ذخایر نفت آمریکا، رشد کمتر از انتظار تولیدات کارخانه ای چین و آمریکا و تقویت احتمال کاهش تقاضای نفت از سوی این کشورها در آینده، افزایش تولید نفت لیبی، کانادا و آمریکا و خبرهایی مبنی بر افزایش تولید نفت روسیه از مهمترین دلایل افت قیمت نفت در نیمه اول اردیبهشت هستند. به نوشته ایبِنا،این در حالی است که انتشار خبر تمایل کشورهای عضو و غیرعضو اوپک برای ادامه برنامه کاهش تولید نفت اوپک در نیمه دوم سال جاری ۲۰۱۷ میلادی و حمایت کشورهایی نظیر عراق، کویت و الجزایر از این برنامه همچنین کاهش ذخایر نفت آمریکا موجب تقویت قیمت نفت در نیمه دوم اردیبهشت ماه شد.

logo-samandehi